lampen ontwerpen en maken
  In tien lessen leert u “lampen”ontwerpen en maken. Eerst wordt van een idee een proefmodel gemaakt. Daarna worden de materialen erbij gezocht. Hout, metaal of kunststof leert u bij de uitvoering van uw ontwerp bewerken. In het atelier is een grote hoeveelheid gereedschap aanwezig. U werkt met machines, dat houdt een zeker risico in. Als u de aanwijzingen rond de veiligheid opvolgt is het helemaal zo eng niet als het soms lijkt. U hoeft geen kluservaring te hebben.

Die mooie designlamp die u in de interieurzaak zag hangen laat zich echter niet zo makkelijk namaken. Zo’n uitgekiend ontwerp kan inspirerend zijn, maar is in de cursus slechts vertrekpunt. Er zijn in het atelier tal van boeken om ideeën op te doen.

Tijdens de cursus bezoeken we ook tentoonstellingen op het gebied van de moderne vormgeving. Zo fietsten we al in het oostelijke havengebied van Amsterdam. We bezochten Huis Sonneveld in Rotterdam en we kregen uitleg over de productie van de eerste gloeilamp in het oude Philipsfabriekje in Eindhoven. Museum De Pont en het Textielmuseum in Tilburg waren ook goed voor een inspirerende gezellige dag met natuurlijk een etentje na.


   
  Kosten 10 lessen 160 euro (exclusief materiaal, excursie)
  Extra (inhaalles) 16 euro
  Aantal deelnemers 7 of 8
  Tijd informeer naar de huidige cursusdata.
  Adresgegevens Koewegje 4
8021 AG Zwolle
06-22789262
   
   
  lampen ontwerpen en maken
 
In de workshop Jaren-dertig-lamp maakt u naar voorbeeld een tafellamp. Van tevoren beslist u of deze in koper of aluminium wordt uitgevoerd. De benodigde materialen liggen voor u klaar en u kunt in het atelier aan de slag met de diverse machines en gereedschappen.

Aan het einde van de dag heeft u een aantal technieken geleerd. Zoals het snijden en buigen van pijp, doorslijpen met de hangmotor, vijlen, boren in hout en kunststof en polijsten met de polijstmotor. In mdf maakt u de voet waarbij de lintzaag met slijpschijf wordt gebruikt.
Het snijden van schroefdraad en boren met de kolomboormachine wordt uitgelegd en in praktijk gebracht.

De lamp wordt in elkaar gezet met een kern van lampendraad en de daarbij behorende koppelstukken. Natuurlijk moeten er nog een snoer en stekker aan worden gezet. De kap komt van de kringloop, heeft u nog een kap dan kunt u die in het ontwerp verwerken. Het mooiste is een strakke witte kap met een gat voor een grote fitting.

   
  Datum Bij genoeg belangstelling wordt een datum gekozen, zowel door de week als in het weekend.
  Tijden 10.00 – 16.30 uur
  Kosten 95 euro exclusief materiaal en lunch, inclusief koffie en thee. Voor het materiaal rekent u ongeveer 50 euro of minder naar gelang de materiaalkeuze.
 

Personeelsuitje, teambuilding:
U kunt de workshop ook als groep boeken, minimaal 4, maximaal 8 personen.
   
  aanmeldingsformulier
  U kunt zich gemakkelijk aanmelden voor de cursus en workshop.
U kunt natuurlijk ook bellen: 06 22 789 262
 
  Voornaam:
  Achternaam:
  Emailadres:
  Telefoonnummer:
  Aanvullende info:
(Optioneel)